Enerco
14
Dec

Andreas Eriksson är ”Årets säkerhetsambassadör 2020”

Sedan 2017 utser Enerco varje år “Årets säkerhetsambassadör” – en utmärkelse för att lyfta fram och hylla den eller de personer som under det gångna året gjort en särskild insats för säkerheten på Enercos arbetsplatser. Årets pristagare heter Andreas Eriksson och jobbar som CNC-operatör i Hofors.

Priset till ”Årets säkerhetsambassadör” delas vanligtvis ut under Enercos årliga julfest. Men i år blev ceremonin annorlunda, då festligheterna ställts in på grund av pandemin. Pristagaren Andreas Eriksson överraskades på sin arbetsplats i Hofors på måndagsmorgonen av Ludovic Gailleton, vd för Enercos verkstäder, samt Niklas Pettersson, vd för Enerco-koncernen. Priset bestod förutom äran av ett diplom, blommor och ett presentkort.

Bra att säkerhet uppmärksammas

26-årige Andreas Eriksson, som jobbar som CNC-operatör och är skyddsombud för maskinverkstaden på Enerco i Hofors, är glad över priset:
– Det känns kul att få priset och det var verkligen inget jag hade räknat med. Det är bra att säkerhet uppmärksammas på det här sättet, det kanske gör att fler blir påminda om det här och vill engagera sig, säger Andreas Eriksson.
– Att jobba med säkerhet är inte något som alla företag prioriterar eftersom det på kort sikt ofta handlar om kostnader. Det känns skönt att Enerco som företag lyssnar på det man påpekar och gör de investeringar som behövs. Olyckor kommer tyvärr alltid att hända, men om man kan ligga steget före och minska riskerna så är det bra. Inom säkerhet blir man aldrig klar eller fullärd, det finns alltid saker att förbättra.

Motiveringen till årets pris lyder som följer:
”Andreas är en engagerad medarbetare som alltid sätter säkerheten främst och som stöttar både chefer och kollegor kring uppföljning och införande av säkerhetsåtgärder och säkerhetsrutiner på vår verkstad i Hofors.”

Fakta ”Årets säkerhetsambassadör”

• Utmärkelsen har delats ut inom Enerco sedan 2017
• Syftet är att sätta fokus på säkerhet
• Chefer och arbetsledare inom Enerco nominerar kandidater, Enercos ledningsgrupp utser pristagare
• Tidigare års pristagare är Ludvig Ågren-Hertz (Södertälje), Eva Wikström (Borlänge) och Simon Lamminheimo (Sandviken)