Enerco
16
Dec

Årets julklapp från Enerco går till barnrättsorganisationen Friends

I stället för en fysisk julklapp till sina medarbetare och kunder skänker Enerco varje år ett bidrag till ett välgörande ändamål. I år går julklappen till barnrättsorganisationen Friends som arbetar för varje barns trygghet och en värld utan mobbning.
– Att vara med och aktivt bidra till en värld utan mobbing, där varje barn känner sig älskat och respekterat och slipper gå till skolan eller fritidsverksamheten med en klump i magen, känns både viktigt och betydelsefullt för oss, säger Roger Hydén, huvudägare och styrelseordförande i Enerco.

Enerco har sedan bolaget startades löpande stöttat organisationer och initiativ som på olika sätt arbetar för en god sak. Under 2020 har Enerco bland annat bidragit till ett flertal mindre välgörenhetsinitiativ samt varit guldsponsor för God Morgon Team Rynkeby där Enercos Roger Hydén själv cyklade till förmån för Barncancerfonden.

Bidrag till att utbilda fler

Den årliga julklappspengen 2020 går till barnrättsorganisationen Friends som sedan 1997 arbetat tillsammans med skolor, förskolor och idrottsföreningar med målet att inte ett enda barn ska utsättas för mobbning. Friends verkar genom att träffa elever, lärare, föräldrar och andra vuxna med barn i sin närhet och håller i utbildningar, utbyter erfarenheter och ger råd och handledning. Julgåvan från Enerco bidrar till att ännu fler kan utbildas för att arbeta mot mobbning.
– Enerco är en värderingsstyrd verksamhet, där bland annat ansvar och respekt är viktiga ingredienser. Därför känns det naturligt och viktigt för oss att dela med oss till en organisation som Friends. Receptet för trivsel på våra arbetsplatser handlar mycket om att jobba tillsammans, respektera varandra, vara inkluderande och att ha goda relationer. Precis detsamma gäller i barnens miljöer; förskolor, skolor och idrottsföreningar. Vår förhoppning är att vårt bidrag ska göra så att fler barn och unga mår bra, känner sig trygga och trivs i sin vardag. Där tror vi att Friends gör en stor och oerhört viktig insats, säger Roger Hydén.

Läs mer

2019 gick Årets julklapp från Enerco till Roks – Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige