Enerco
15
Dec

Årets julklapp från Enerco går till Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet

I stället för en fysisk julklapp till medarbetare och kunder skänker Enerco varje år ett bidrag till ett välgörande ändamål. I år delas julklappspengen mellan Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet som båda stödjer forskningen kring de två vanligaste cancerformerna i Sverige.
– Cancer drabbar så många, både de som blir sjuka, men också deras familjer, anhöriga och vänner. Från Enercos håll kände vi att vi ville vara med och stödja forskningen kring dessa två vanliga cancerformer med förhoppningen om att fler ska botas och överleva dessa sjukdomar i framtiden, säger
Roger Hydén, delägare i Enerco och ansvarig för koncernens strategiska utveckling.

Enerco har sedan bolaget startades löpande stöttat organisationer och initiativ som på olika sätt arbetar för en god sak. Under 2021 har Enerco bland annat bidragit till ett flertal mindre välgörenhetsinitiativ samt varit guldsponsor för God Morgon Team Rynkeby där Enercos Roger Hydén själv cyklade till förmån för Barncancerfonden.

Bidrag till forskningen och de drabbade
Enercos julklappspeng 2021 delas mellan Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet. Bröstcancer är idag den vanligaste cancerformen bland kvinnor i Sverige och prostatacancer är den vanligaste cancersjukdomen.
– Enerco är en värderingsstyrd verksamhet och för oss är det viktigt att bidra på det sätt vi kan. Cancerforskningen gör enorm nytta och det är ett område som behöver alla resurser de kan få.  Vi är glada över att vår koncern och våra medarbetare kan vara med och bidra på ett hörn, säger Niklas Pettersson, vd för Enercokoncernen.

Läs mer

Bröstcancerförbundets hemsida

Prostatacancerförbundets hemsida

2020 gick Enercos julklapp till barnrättsorganisationen Friends