Enerco
08
Nov

”En vanlig arbetsdag – Mitt livs värsta mardröm”

Säkerhet på arbetsplatser och förhindrandet av att människor fortsätter att skadas eller förolyckas inom industrin har förvandlats till ett livskall för Andreas.

Vi på Enerco är glada för Andreas Neuman och att allt som han har kämpat för de senaste åren nu uppmärksammats genom artikeln i Arbetarbladet.

Andreas Neuman är vår säkerhetsambassadör som var nära att förolyckas vid en arbetsplatsolycka julen 2007.

I artikeln får man läsa om Andreas fruktansvärda olycka och hans kamp för överlevnad som sträcker sig till tiden efter sjukhuset. Idag har Andreas vänt sin sorg och bitterhet till framåtanda och viljan att göra skillnad har vuxit sig stark.

Föreläsningen är unik på så vis att medarbetaren Andreas Neuman står tillsammans med Roger Hyden, VD och föreläser om sina upplevelser, lärdomar och även vad de hade kunnat göra annorlunda. Fram till dagens datum har de föreläst och gjort skillnad för ca 7 000 personer inom Svensk industri. Föreläsningen är väldigt känslomässigt laddad eftersom båda var med om olyckan från varsitt håll och det har även format deras relation till vad den är idag. Föreläsningen är mer som ett personligt samtal där man som lyssnare får höra direkt på första parkett från huvudpersonen själv. Du får höra Andreas berätta om att finna sig själv begravd inne i ett rökgasfilter som försöker bränna ur den sista livsgnistan som fanns kvar i honom.

När det gäller risker för ditt eget eller andra människors liv i arbetet så hoppas Andreas och Roger att ge alla som deltar ett par viktiga lärdomar med sig efter dagen.

Om du ser eller hör något som skulle kunna vara en risk för dig eller dina medmänniskor så har vi ett viktigt budskap till dig : Don´t Look the Other Way!

Här nedan följer en artikel till Arbetarbladet (plusmärkt):

https://www.arbetarbladet.se/logga-in/10-ar-efter-livshotande-brannskadan-har-bitterheten-bytts-mot-samarbete-nu-vill-de-bryta-machokulturen-inom-industrin