Enerco
10
Feb

Enerco bygger upp egen hydraulik- och pumpverkstad i Sandviken

Just nu flyttas och monteras det för fullt i Enercos lokaler på Sandvik i Sandviken. Som i en del i det utökade uppdraget åt Sandvik utvecklar vi nu en egen hydraulik- och mediapumpverkstad och samlar samtidigt kompetens inom området till den nya verkstaden.

Verkstaden som omfattar 420 m2 kompletteras med en lagerdel om cirka 200 m2. Härifrån kommer man att serva och reparera hydraulikkomponenter och mediapumpar. Anderas Hedberg, affärsutvecklare för mekaniskt underhåll och industrirengöring på Enerco, berättar mer:
– Genom den här satsningen kan vi utveckla renoveringsdelen och samtidigt samla mycket kompetens inom dessa områden på ett ställe. Totalt kommer 15 personer att vara verksamma på renoveringsverkstaden här i Sandviken samt inom hydraulikmontage och vår serviceleverans gentemot Sandviken Energi. Vår mekaniska verkstad i Hofors kommer fortfarande att ha kvar sin renoveringsverkstad med inriktning mot större objekt. Vi tror att det här kommer att bli jättebra när det är klart. Både för oss själva och för våra kunder, säger Andreas Hedberg.

Den nya hydraulik- och pumpverkstaden planeras att invigas och tas i drift under mars.

Vill du veta mer om Enercos utökade uppdrag åt Sandvik? Här kan du läsa mer!