Enerco
30
Mar

Enerco EA kan rädda strandsatta teknikprojekt

Just nu är det oroliga tider i de flesta branscher. Inte minst inom tekniktung industri där man ofta är beroende av kompetens från andra delar av världen. Enerco Engineering & Automation (EA) har senaste tiden fått flera förfrågningar om att kliva in och stötta komplexa projekt där coronakrisen tvingat utländska medarbetare att lämna.

– Många projekt står underbemannade just nu när kompetenser med utländsk tillhörighet tvingats resa hem till sina respektive hemländer. En del projekt är helt strandsatta och kan helt enkelt inte slutföras. Det är få som kan kliva in och ta vid när projekten är komplexa. Därför är det många som vänder sig till oss just nu, säger Ola Lindgren, vd för Enerco EA.

Enerco EA har i skrivande stund kontrakterats för flera uppdrag där coronakrisen medfört att kundens egna resurser inte räcker till. Det handlar dels om komplicerade leveranser som behöver stärkt spetskompetens inom djup teknik och dels om projekt där kunden är underbemannad.

Möjlighet till stärkta resurser
Ola Lindgren och hans kollegor är överens om att det är tufft för många bolag just nu och att det känns bra att kunna bidra.
– Tack vare att vi inom Enerco EA har lång erfarenhet av förstudier, utredningar och funktionsleveranser kan vi snabbt sätta oss in i komplexa teknikleveranser och bidra med den specialistkompetens som krävs. Vanligtvis jobbar vi i långsiktiga och nära partnerskap med våra kunder, men vi gillar också snabba uppdrag och situationer där vi får möjlighet att visa vår spets inom exempelvis projektledning, el- och mekanikkonstruktion, konceptutveckling, programmering, underhållsutveckling och maskinsäkerhet. Vi hoppas att fler kunder som sitter i tuffa situationer just nu ser oss som en möjlighet, säger Anders Modig, projekt- och konsultchef Enerco EA i Södertälje.

Läs mer om Enerco EA:s verksamhet här!

På bilden: Christoffer Johansson, automationsingenjör på Enerco EA i Södertälje