Enerco
06
Jul

Enerco förvärvar Industri & Byggservice

Enerco förvärvar Industri & Byggservice (IBS) som levererar service och tjänster till industri- och byggföretag. Förvärvet, som formellt genomfördes den 29 juni, innebär att Enerco ytterligare stärker sin position som en kompetent och stabil partner till svensk industri.

Enerco Group har etablerat sig som en innovativ partner för svensk industri och nu tar koncernen ytterligare ett kliv för att möta kundernas behov och stärka sitt erbjudande. Förvärvet av Industri & Byggservice är ett steg på Enercos fortsatta utvecklingsresa som kompletterar och tillför spetskompetens till bolagets befintliga tjänsteutbud samt en närvaro i en expansiv och spännande region.

– Det ligger helt i linje med Enercos strategi att vidareutvecklas inom det här verksamhetsområdet och när vi träffade IBS hittade vi rätt partner. De har gjort en imponerande tillväxtresa och de har en kultur med värderingar som ligger nära våra såsom högt fokus på säkerhet och kund samt starkt engagemang och ansvarstagande i det man gör. Det borgar för ett framgångsrikt samarbete, berättar Niklas Pettersson, VD för Enerco-koncernen.

Med verksamhet i Norr- och Västerbotten
Industri och Byggservice grundades 2017 i Piteå. Företaget är en engagerad samarbetspartner som erbjuder service till såväl små som stora industri- och byggföretag. Ledord i arbetet är kvalitet, transparens, kunskap och snabbhet och man har som mål att korta kundernas ledtider och öka deras produktivitet. IBS finns idag på tre orter, Piteå, Luleå och Skellefteå, och har verksamhet i hela Norr- och Västerbotten.

– Vi växlar upp nu och kommer dra nytta av att ha ett större bolag i ryggen. Samtidigt kommer vi att jobba på i samma entreprenörsmässiga anda som förr så det blir en rolig och utvecklande resa framåt, säger Emil Fhärm, grundare och ägare av Industri och Byggservice.

Kontaktpersoner
Niklas Pettersson, VD Enerco Group
Tfn: 070-796 70 50
E-post: niklas.pettersson@enerco.se

Emil Fhärm, grundare IBS
Tfn: 070-656 11 44
E-post:  emil@ibssweden.se