Enerco
31
Mar

Enerco laddar för revisionsstopp på Gruvön

Med start helgen vecka 14 inleds ett stort revisionsstopp på Gruvön, en av Billerud-Korsnäs produktionsanläggningar tre mil väster om Karlstad i Värmland. Enerco är en av entreprenörerna som under en intensiv vecka kommer att bidra med rengöring av fabriken. Tomas Jonsson, teamledare på industrirengöringen i Karlstad berättar mer om vad uppdraget innebär.

Vad är det ni planerar inför just nu?
Just nu förbereder vi oss inför revisionsstoppet på Gruvön. Man stoppar alltså all produktion på anläggningen under en dryg vecka för att renovera, reparera och rengöra fabriken och fastställa driften inför kommande år. Från Enercos sida bidrar vi med industrirengöring: sugbilar, högtyckspumpar samt 60 medarbetare som kommer att arbeta dygnet runt under veckan. Totalt är det ungefär 1100 personer inhyrda under stoppet, alltifrån svetsare och mekaniker till ställningsbyggare och sanerare, så det är en omfattande insats som görs.

Är ni laddade inför uppdraget?
Absolut! Det här är en av årets största händelser för oss. För det här stoppet har vi plockat in alla sugbilar och högryckspumpar vi kunnat få tag på och vi har lånat in medarbetare från våra siter i Gävle, Borlänge, Hofors och Avesta, plus att vi hyrt in cirka 25 externa resurser. Så det är omfattande och väldigt kul med den här typen av uppdrag.

Finns det några utmaningar med insatsen?
Just i år blir det ju lite speciellt med tanke på pandemin då samtliga entreprenörer ska testas för Covid-19 vid tre tillfällen under veckan. Så det kommer troligtvis bli en utmaning för alla att få ihop det tidsmässigt. I övrigt så är den största utmaningen att allt ska gå bra och att ingen ska skada sig. Säkerheten kommer alltid främst, i alla lägen. Sedan är det ju en utmaning att det är ett fysiskt krävande uppdrag, det är riktigt jäkla jobbigt, på ren svenska. (skratt) Men det är också otroligt kul när allt funkar och vi tillsammans gör ett riktigt bra jobb. Det är ju därför man vill jobba i den här branschen.