Enerco
17
Feb

Erik och Hani gör sitt examensarbete på Enerco – Tar fram automatiserad robot

Erik Tjernlund och Hani Mekael studerar till automationsingenjörer på Stockholms Tekniska Institut (STI). Under 12 veckor gör de sitt examensarbete på Enerco Engineering & Automation (EA) i Södertälje. Deras uppgift är att ta fram en automatiserad robot som ska interagera med besökare i Enercos monter på Underhållsmässan i Göteborg i mars.

Att Erik och Hani valde just Enerco för att göra sitt examensarbete hade med några tidigare klasskamrater att göra. Efter att de haft sin LIA-praktik (Lärande I Arbete) på Enerco höll de en redovisning i skolade och berättade om sin tid på Enerco.
– Vi tyckte att företaget lät mycket intressant och vi fick dessutom bra kontakt med Ola Lindgren från Enerco som var där och lyssnade på redovisningen, berättar Hani Mekael.

Trivs med uppdraget

Sedan ett antal veckor tillbaka är de igång med sitt examensarbete som går ut på att ta fram en automatiserad robot till Enercos monter på Underhållsmässan i Göteborg. Roboten ska dela ut någonting ätbart till de monterbesökare som lyckas svara rätt på en fråga via en skärm. Både Erik och Hani trivs med uppdraget och med Enerco och beskriver bolaget som ”ungt och professionellt”.

Mathias Westerberg, specialist inom maskinsäkerhet på Enerco EA och handledare för studenterna, är glad att Erik och Hani valt just Enerco.
– Vi upplever att det är svårt att hitta bra kompetens inom automation och då utgör studenter en perfekt kompletterande rekryteringsbas för oss. Det är även väldigt nyttigt för oss att få in nya ögon och personer med annan bakgrund för att kunna utveckla verksamheten, säger Mathias Westerberg.

Vill fortsätta arbeta inom automation

När Erik och Hani ser framåt är de båda säkra på att de vill fortsätta arbeta inom automation.
– Jag har länge varit intresserad av automatiserade produkter i det stora hela och av smarta hem, berättar Erik Tjernlund. Jag vill vara inom automation i framtiden, för att hjälpa till att automatisera världen.
– Jag vill också fortsätta inom det här området, säger Hani Mekael. Här är det nya utmaningar varje dag och det gillar jag. På så vis blir det aldrig tråkigt.

Är du intresserad av att göra din praktik eller examensarbete inom Enerco?
Använd vårt formulär för spontanansökan.

Vill du se mer av Erik och Hanis robot och besöka Enerco på Underhållsmässan den 11-13 mars 2020?
Här hittar du Enercos mässinformation och länk till registrering!