Enerco
28
Jun

Fem frågor till Peter Landblom om Enerco Engineering Sandviken-Hofors

Enercos engineeringverksamhet bildades 2016 efter att Enerco tog över ”Engineering Södertälje” från bolaget Jernbro. Idag har verksamheten ett 60-tal medarbetare och finns representerade på fem orter. Peter Landblom tillträdde som gruppchef för Enerco Engineering i Sandviken-Hofors under våren 2021 och vi passade på att ställa fem frågor till honom om verksamheten.

Vad är Enerco Engineering?
Enerco engineering är precis som det låter Enercos engineeringsverksamhet. Här erbjuder vi våra kunder tjänster inom mekanik, automation, projektledning, programmering och underhållsutveckling. Många av våra medarbetare är ingenjörer och vi åtar oss uppdrag som spänner hela vägen från idé till färdig helhetslösning. Verksamheten finns representerad på fem orter: i Södertälje, Stockholm, Sandviken, Hofors och Borlänge

Kan du berätta något om gänget i Sandviken/Hofors?
Hos oss i Sandviken och Hofors är vi ett erfaret gäng ingenjörer som arbetar med mekanisk design, produktions- och underhållsutveckling och projektledning. I dagsläget är vi tio till antalet men ambitionen att växa står högt på agendan, allt för att vi ska kunna hjälpa våra kunder på allra bästa sätt och möta den efterfrågan som finns. Alla våra verksamhetsområden ligger mig varmt om hjärtat och jag har själv varit verksam inom automation. Förhoppningsvis kommer vi att få se fler uppdrag också inom det området framöver.

Vilka tjänster kan ni bidra med?
En av våra styrkor är att vi erbjuder nyckelfärdiga lösningar och anläggningar. Vi tillhandahåller alltifrån förstudie och förprojektering till färdiga monteringsstationer, pressutrustningar, hanteringsutrustningar och robotlösningar. Över lag är vi starka inom produktivitet och säkerhet, vilket också uppskattas av våra kunder. Med Enerco som helhet i ryggen så har vi ett ännu bredare erbjudande, vilket gör att vi kan hantera omfattande och komplexa uppdrag som kräver spetskompetens inom flera områden.

Vad har ni för planer framåt?
Planen framåt är fortsätta hjälpa våra kunder och stärka deras verksamheter på bästa sätt. I praktiken tror jag att det kommer att innebära att vi kommer att växa i Sandviken och Hofors. Beroende på kundernas behov så kommer vi eventuellt att stärka upp med fler resurser inom el, automation och projektledning, men då behöver vi först hitta större kontorslokaler här i Sandviken och på sikt kanske även i Gävle. Vi tar ett steg i taget och hoppas först och främst på att pandemin släpper taget så att både vi och våra kunder kan fortsätta jobba tillsammans igen.

Har ni något drömuppdrag?
Alla uppdrag där vi kan göra verklig nytta för våra kunder är drömuppdrag. Men om man ska nämna något särskilt så vore det spännande att få fortsätta leverera turn-key-projekt till någon av våra lokala industrier där vi tillsammans med flera Enerco-enheter får möjlighet att leverera en konstruerad, tillverkad och driftsatt utrustning. Enerco engineering har gjort den typen av leveranser tidigare inom stålindustrin, och det vill vi se mer av här lokalt.