Enerco
07
Apr

Fyra frågor till Niklas Pettersson om Enerco och coronakrisen

Världsekonomin skakar, industriföretag stänger ned sin produktion och arbetskraft världen över måste stanna hemma. Hur påverkar det ett bolag som Enerco, vars huvuduppgift är att serva och utveckla svensk industri? Vår vd, Niklas Petterson svarar på fyra frågor om Enerco och coronakrisen.

Hur går det för Enerco just nu?

Självklart påverkas Enerco av världsläget, precis som alla andra. Vi är som alltid rädda om vår personal och behöver nu vara extra varsamma och se till att alla får den information och de stöd de behöver för att kunna hålla sig friska och må bra. När det gäller efterfrågan på våra tjänster ser vi en viss avmattning inom några områden, men även en del nya förfrågningar som också är en effekt av krisen. Jag skulle säga att vi försöker fokusera på att se möjligheter, men att vi självklart behöver anpassa oss till den rådande situationen.

Vilka anpassningar är aktuella just nu?

Eftersom vi servar våra kunder på plats, rör oss mycket geografiskt och möter många människor i vår vardag är det viktigt för oss att vara extra försiktiga. Vi har därför växlat upp vårt interna kommunikationsarbete och lägger stor kraft på att hålla medarbetarna informerade om vilka riktlinjer som gäller och hur vi kan ta hand om vår egen och andras hälsa på bästa sätt. I nära samverkan med några av våra kunder har vi dessutom infört riktade åtgärder för att minimera risken för smittspridning. När det gäller bemanning så har vi, med start i april, infört korttidsarbete på några håll i organisationen, som en tillfällig konsekvens av läget.

Vad innebär det för Enercos kunder?

Minskad efterfrågan betyder mer tillgänglig kapacitet. Vi följer utvecklingen dag för dag och försöker anpassa oss kontinuerligt efter kundernas behov. Eftersom vi finns nära våra kunder så tror vi att många kommer att uppleva det som extra fördelaktigt just nu, att vi är en lokal partner som snabbt kan hjälpa till och bidra. Det kan kännas tryggt i tider som dessa.

Hur tror du att utvecklingen ser ut framåt?

Världsläget är omöjligt att förutspå. För vår del så handlar det om att följa utvecklingen och att anpassa oss löpande. Vi fortsätter att genomföra de satsningar vi tror på. Vårt mål är att vara kundernas trygga och stabila partner, trots världsläget. Vi kommer att jobba hårt för att vi tillsammans och på allra bästa sätt ska ta oss igenom det här.

 

Vill du veta mer om Enercos riktlinjer och hantering av Covid-19?
Här finns vår samlade information.

Vill du veta mer om de anpassningar som görs i bolaget som en konsekvens av världsläget?
Här kan du läsa vårt pressmeddelande om införande av korttidsarbete.

Vill du läsa om hur Enerco hjälper kunder som drabbats av coronakrisen?
Här är ett exempel från Enerco EA .