Enerco
18
Jan

Hofors AIF och Torsåkers IF prisas med stipendium efter Enercos nominering

Föreningarna Hofors AIF och Torsåkers IF prisas nu med Accents Tillsammans-stipendium, en utmärkelse instiftad av bolaget Accent Equity. Utmärkelsen tilldelas projekt och initiativ som för människor samman. Föreningarna mottar 5000 kronor var efter en nominering från Enercokoncernen.

Accents Tillsammans-stipendium är ett stipendium som initierats av bolaget Accent Equity som sedan januari 2021 är delägare i Enercokoncernen. Under ett decennium har hittills 48 organisationer och individer fått ta emot stipendiet som delas ut för att uppmärksamma lokala och ideella insatser som för människor samman. I slutet av december 2021 meddelades att två av årets pristagare är Hofors AIF och Torsåkers IF. Detta efter att de har nominerats av Enercokoncernen. I nomineringarna lyfts Hofors AIF fram för sina aktiviteter Stål-kompisarna och Fredagsbollen. Torsåkers IF nomineras för att de som förening är ”hjärtat i bygden och engagerar och sysselsätter med sina olika aktiviteter barn och vuxna i alla åldrar”.

– Det känns fantastiskt kul att två föreningar på Enercos hemmaplan prisas på det här viset. Vi nominerade HAIF och TIF eftersom vi vet att de gör ett stort och viktigt arbete för barn och unga i vår kommun. Vi är glada för att de här föreningarna tilldelas stipendierna och de är verkligen värdiga stipendiemottagare. Vi hoppas att pengarna ska komma väl till användning och bidra till att föreningarna även fortsatt ska kunna driva och utveckla aktiviteter som för människor samman, säger Niklas Pettersson, vd för Enercokoncernen.

– Vi känner oss otroligt hedrade över att bli uppmärksammade och få det här stipendiet. Det ger verkligen energi för att fortsätta det arbete vi gör. Pengarna kommer att gå till våra barn och ungdomar. Vi är just nu i startgroparna att bilda ett ungdomsråd (arbetsnamnet än så länge) där målsättningen är att få barn och ungdomar än mer delaktiga i föreningslivet, säger Birgitta Osmund Eriksson, ordförande i Torsåkers IF.

– Att bli nominerad och sedan också få Tillsammansstipendiet känns superbra. Föreningslivet handlar just om att vara tillsammans och göra aktiviteter ihop med andra. I Hofors AIF vill vi skapa aktiviteter för alla åldrar, tjejer och killar. Stipendiet kommer främst att användas till att utveckla Fredagsbollen och att utbilda våra ledare i hur man bemöter personer med psykisk ohälsa, säger Johanna Grönlund, ordförande i Hofors AIF.

.