Enerco
20
Dec

Jörgen Nyström är ”Årets säkerhetsambassadör 2021”

Sedan 2017 utser Enerco varje år “Årets säkerhetsambassadör” – en utmärkelse för att lyfta fram och hylla den eller de personer som under det gångna året gjort en särskild insats för säkerheten på Enercos arbetsplatser. Årets pristagare heter Jörgen Nyström och jobbar som saneringstekniker i Sandviken.

Tidigt på måndagsmorgonen överraskades pristagaren Jörgen Nyström på sin arbetsplats i Sandviken av Roger Hydén, delägare och ansvarig för strategisk utveckling inom Enercokoncernen samt Tobias Andersson, affärsområdeschef för industrisanering. Priset bestod förutom äran av ett diplom, blommor och en prissumma.

Säkerhetsarbetet är viktigt

Jörgen Nyström, som arbetar som saneringstekniker på Enerco i Sandviken, är glad över priset:
– Det känns väldigt bra att få det här priset. Det blir som ett kvitto på att det jag gör är betydelsefullt och att jag gör skillnad för mina kollegor. Säkerhetsarbetet är oerhört viktigt eftersom det handlar om att alla ska komma hem i samma skick som de lämnade hemmet. Ett jobb är trots allt bara ett jobb, säger Jörgen Nyström.

Motiveringen till årets pris lyder som följer:

Jörgen tänker alltid på sin och andras säkerhet. Han är noga med att göra sina riskbedömningar innan arbeten påbörjas, varje dag och så fort det krävs. Han rapporterar flitigt risker som han ser i verksamheten, direkt i vårt ledningssystem. Slutligen tar Jörgen ett stort ansvar att informera andra personer om risker samt guida ny personal vid exempelvis sommarstopp.”

Fakta ”Årets säkerhetsambassadör”

  • Utmärkelsen har delats ut inom Enerco sedan 2017
  • Syftet är att sätta fokus på säkerhet
  • Chefer och arbetsledare inom Enerco nominerar kandidater, Enercos ledningsgrupp utser pristagare
  • Tidigare års pristagare är Ludvig Ågren-Hertz – Södertälje, Eva Wikström – Borlänge, Simon Lamminheimo – Sandviken samt Andreas Eriksson – Hofors.