Enerco
11
Jul

Jubileum 2020: Fem år sedan Enerco genomförde sitt första stora uppdrag

Den 11 juli 2015 påbörjade Enerco sitt första stora uppdrag under egen flagg. Det var när en av regionens stora industrier inför sommarstoppet beslutade sig för att renovera en av sina anläggningar som Enerco fick förtroende att leverera saneringstjänsterna.

Niklas Pettersson, vd för Enercokoncernen menar att uppdraget är en viktig milstolpe för Enercos fortsatta utveckling.
– Inom Enerco fanns redan en lång historik inom saneringsverksamhet, men det här var det första stora projektet vi genomförde under vårt nya varumärke. Det var ett komplext uppdrag i en komplex miljö och det fanns höga krav på planering, struktur och säkerhet. För oss var det en perfekt start eftersom det gav oss möjlighet att bocka av och visa det som Enerco som bolag står för, både vad gäller kompetens och värderingar. Vi gillar när det krävs innovativa lösningar för att göra jobbet på bästa sätt och det här var precis ett sådant uppdrag, säger Niklas Pettersson.

Möjlighet att visa bredd och spets

I uppdraget, som pågick fram till den 8 augusti 2015, ingick bland annat rengöring av kar, utsugskanaler och golvytor. Anläggningen tömdes också på syra och spolades med vatten. Tobias Andersson, kundansvarig platschef på Enerco, var den som ansvarade för projektet. Han berättar att allt gick enligt plan.
– Vi genomförde uppdraget enligt plan och kunden blev nöjd med slutresultatet. Det var ett bra första uppdrag för oss där vi fick möjlighet att visa upp både vår bredd och spets och vi är stolta och glada över att det lett till fler samarbeten och förnyade förtroenden, säger Tobias Andersson.


Vill du ta del av fler nedslag i Enercos historia? Besök vår jubileumssida

Här kan du läsa mer om vår verksamhet inom industrirengöring