Enerco
Enerco Näs Verkstäder
02
Dec

Jubileum 2020: Fem år sedan Enerco tecknade sitt första storkundsavtal

Den 2 december 2015 tecknade Enerco sitt första storkundsavtal. Avtalet var omfattande och på många sätt en milstolpe för det då nystartade bolaget. Den 1 januari 2016 trädde avtalet i kraft och blev därmed blev startskottet för ett starkt partnerskap som fortsatt att utvecklas.

Redan under våren och sommaren 2015 startade upphandlingsprocessen med den kund som för Enercos del skulle innebära ett viktigt kliv närmare visionen om att bygga långsiktiga och välfungerande partnerskap. I december samma år bestämde sig kunden, en svensk välkänd stålproducent, för att teckna avtal med det då nystartade bolaget Enerco.
– För oss var det här ett mycket betydande avtal och en viktig milstolpe i Enercos utveckling. Att så tidigt i uppbyggnaden av vårt bolag få den här typen av förtroende var smickrande och vi tog oss an utmaningen med största ödmjukhet. Vi är oerhört glada och stolta över det partnerskap vi tillsammans byggt upp med kunden, under de år som gått. Och vi gläds åt att vi flera gånger fått både förnyat och utökat förtroende, säger Niklas Petterson, vd för Enercokoncernen.

Utmaningar och stora investeringar

Tobias Andersson, kundansvarig på Enerco, var med under uppstarten av det nya avtalet och minns väl de utmaningar som följde.
– Det här var ett omfattande avtal om saneringstjänster och för vår del innebar det en hel del investeringar, både i form av personal och utrustning, men framförallt i att skapa och bygga upp smarta och kundanpassade arbetssätt och rutiner. Vi etablerade oss i och med detta också på en helt ny ort, vilket var ett spännande steg att ta. Jag är väldigt stolt över våra leveranser och hur vi har fortsatt att jobba tillsammans med den här kunden. Mycket av det vi skapade då, i form av rutiner och system för exempelvis avfallshantering, jourberedskap och så vidare, lever vidare och fungerar utmärkt än idag. Vi driver vårt förändringsarbete i nära samverkan med våra kunder och det tror jag är en nyckel till starka partnerskap som håller över tid, säger Tobias Andersson.

Vill du ta del av fler viktiga nedslag i Enercos historia, finns de samlade här.