Enerco
22
Mar

Jubileum 2020: Fyra år sedan Bäckströms Mekaniska blev Enerco

Den 22 mars 2016 tog Enerco över det då konkursdrabbade Bäckströms Mekaniska i Hofors. Idag utgör den verksamheten en stor del av Enerco Mechpart, som tillsammans med verkstaden i Horndal omfattar 90 medarbetare och totalt 12 000 kvm verkstadsyta, varifrån vi servar våra kunder med mekanisk tillverkning.

För Enerco innebar köpet av Bäckströms Mekaniska att den befintliga verksamheten breddades. Idag fungerar de mekaniska tjänsterna som ett viktigt komplement till koncernens övriga teknik- och underhållstjänster.
– Förvärvet av Bäckströms Mekaniska i Hofors är en viktig milstolpe i Enercos utveckling. Genom det kunde vi ta ytterligare ett kliv på vår resa mot att bli den breda partner till industrin som vi är idag. Numera är det omkring 250 personer inom Enerco som jobbar med de tjänster som då fanns inom ramen för Bäckströms. Det är en kraftig expansion och vi är både glada och stolta över att vi har de här tjänsterna och kompetenserna i vårt utbud, säger Niklas Pettersson, Vd för Enercokoncernen.

Förvärvet var också ett lyft för det lokala näringslivet i Hofors, en plats som av naturliga skäl ligger Enerco varmt om hjärtat. I en artikel i Arbetarbladet dagen efter förvärvet 2016 sade Börje Andersson, då Vd för Bäckströms Mekaniska: ”Det här var om jag fick drömma den bästa lösningen. Roger Hydén, huvudägare och styrelseordförande i Enerco, är ett starkt namn på orten och tillsammans med vd Niklas Pettersson är de två duktiga företagare med en bra affärsidé”.

Vill du ta del av fler nedslag i Enercos historia? Besök vår jubileumssida!