Enerco
01
Sep

Jubileum 2020: Fyra år sedan Enerco Engineering & Automation bildades

Den 1 september 2016 bildades Enerco Enineering & Automation efter att Enerco Group AB tog över verksamheten ”Engineering Södertälje” från Jernbro Industrial Services AB. Kontoret bestod då av 15 medarbetare som alla följde med in i det nya bolaget.

Ola Lindgren som då var chef på ”Engineering Södertälje” och som vid förvärvet blev vd för det nya Enercobolaget uttalade sig positivt om Enercos övertagande:
– Vi på Södertäljekontoret ser Enerco Group AB som en mycket lämplig ägare med sina övriga kompetenser som kompletterar vår leverans, och vi är glada för en långsiktig och stabil lösning för kommande utmaningar tillsammans med våra kunder.

Idag kan Ola Lindgren, fortfarande vd för Enerco EA, se tillbaka på fyra innehållsrika år och en verksamhet som har utvecklats kraftigt.

– Det har hänt mycket under de här fyra åren. Idag är vi cirka 60 medarbetare och vi finns etablerade på fem orter. Vår verksamhet har breddats och idag hjälper vi våra kunder med alltifrån konsulttjänster och produktutveckling till funktionslösningar till industrin. Det känns spännande och roligt att vara en del av det här bolaget och av Enerco som koncern. Vi hoppas att vi, med vårt framgångsrika koncept, kan fortsätta bygga starka partnerskap tillsammans med både nya och befintliga kunder.

Här kan du läsa mer om vår verksamhet inom Enerco Engineering & Automation

Vill du ta del av fler nedslag i Enercos historia? Besök vår jubileumssida!