Enerco

Mitt lönebesked

Så får du ditt lönebesked efter den 1 januari 2020

Som vi tidigare berättat om har Enercos lönesystem Visma genomfört förändringar som gör att det från den 1 januari 2020 inte skickas ut några lönebesked via e-post. Detta är ett resultat av den nya personuppgiftslagen GDPR som infördes 2018.

Det här behöver du göra

För att kunna se ditt lönebesked efter årsskiftet behöver du välja hur du vill få dina lönebesked levererade framöver. Du kan få ditt lönebesked i Visma (hemsida eller app), till den digitala brevlådan Kivra eller hemskickat via post.

För dig som tidigare fått lönebesked via e-post

Du som tidigare fått dina lönebesked via e-post kommer automatiskt att få ett mejl skickat till dig under januari med användaruppgifter och instruktioner om hur du gör får att få dina lönebesked via Visma (hemsida eller app). Önskar du annat alternativ behöver du göra ett aktivt val. Under rubriken ”Visma, Kivra eller utskick per post” kan du läsa mer om hur du gör.

För dig som tidigare fått lönebesked via post

Du som tidigare fått ditt lönebesked via post kommer att få ett samtal från oss från oss på Enercos ekonomiavdelning under januari där vi ber dig välja hur du vill ha lönebeskeden framöver. Du kan välja att även i fortsättningen få lönebeskeden via post, men du har då själv ansvar för att se till att vi alltid har aktuella adressuppgifter till dig. Vi ber dig också överväga andra alternativ än pappersutskick med tanke på vår miljö.

Visma, Kivra eller utskick per post

Nedan kan du läsa mer om hur du väljer och vad du behöver göra för att komma igång.

  • Lönebesked via Visma
    Du som har en e-postadress och tidigare har fått dina lönebesked via e-post kommer automatiskt att få ett mejl ifrån Visma med inloggningsuppgifter och instruktion om hur du kommer igång med lönebesked från Visma. I appen ”Min Lön” kan du enkelt se alla dina lönebesked under de senaste två åren och du får överblick av bland annat din övertid och dina semesterdagar. Du kan även göra en inställning i appen så att du får en push-notis när ett nytt lönebesked finns tillgängligt. Du ser hur mycket som kommer att betalas ut och när utbetalningen sker. Vill du redan nu bekanta dig med hur du ska gå till väga för att se dina lönebesked på Vismas hemsida eller i appen Min Lön finns en instruktionsfilm här.
  • Lönebesked via digitala brevlådan Kivra
    Vill du få dina lönebesked till den digitala brevlådan Kivra behöver du registrera ett Kivra-konto och skapa en digital brevlåda, om du inte redan har en sådan sedan tidigare. För att ta emot lönebeskeden i Kivra ska du följa instruktionerna i länken här. Vill du hellre se en instruktionsfilm kan du göra det här.
  • Lönebesked via postutskick
    Har du tidigare fått dina lönebesked via post kommer vi på ekonomiavdelningen att kontakta er och fråga hur du vill ha dina lönebesked framöver. Om du vill fortsätta att få lönebeskeden via post ansvarar du själv för att vi har aktuella adressuppgifter. Vi ber dig också överväga andra alternativ än pappersutskick med tanke på vår miljö.

Har du frågor kring förändringarna kring lönebesked är du välkommen att kontakta oss:

Eva-Maria Moberg: 070 – 958 87 74
Helén Norberg: 070 – 221 62 59
Anna Lindqvist: 0290-76 74 02