Enerco
02
Dec

Simon Lamminheimo prisas för sitt säkerhetsarbete

Sedan 2017 utser Enerco varje år ”Årets säkerhetsambassadör” för att lyfta fram den eller de personer som gjort en särskild insats för säkerheten på Enercos arbetsplatser. I år gick priset till 25-åriga Simon Lamminheimo på Enerco Underhåll & Montage i Sandviken för att han under året ”varit ett föredöme när det gäller säkerheten”.

“Årets säkerhetsambassadör” – är en utmärkelse som varje år delas ut på Enercos julfest och som förutom äran, består av ett diplom och en gåva. Chefer och arbetsledare inom Enerco-koncernen nominerar kandidater och en jury bestående av Enercos ledningsgrupp utser pristagare. Genom priset påminner vi varandra om vikten av att arbeta säkert och att hjälpas åt för att bidra till en tryggare arbetsplats.

Gäller att tänka både en och två gånger

Årets pristagare Simon Lamminheimo arbetar som mekaniker på Enerco Underhåll & Montage i Sandviken. Han är glad över utmärkelsen.
– Det känns väldigt roligt att säkerhet uppmuntras och givetvis är det roligt att få höra att man gjort något bra. Säkerheten i arbetet är nog en självklarhet för de flesta, men det gäller att tänka både en och två gånger på möjliga konsekvenser, säger Simon Lamminheimo.
– Jag tror det viktigaste att tänka på är att man inte är ensam där ute. Även om man själv är utom fara i ett moment så gäller det att vara lika säker på att alla i ens omgivning också går säkert, och att våga hävda sig om man anar oro och föra en dialog om de farhågor man har.

Motiveringen till årets pris lyder som följer:

”Simon Lamminheimo har under året varit ett föredöme när det gäller säkerheten och har inte tvekat att ta en direkt dialog med kunderna och inte minst stoppat pågående arbeten när det funnits minsta osäkerhet.”

Vill du veta mer om Enercos säkerhetsarbete? Läs mer under avsnittet ”Säkerhet & Miljö”.