Enerco
04
Sep

Under de senaste sju åren har Torbjörn Johansson varslats tre gånger och varje gång lyckats skaffa nytt jobb.

Vänta inte utan börja söka nya jobb redan nu, är Tobbes råd till de som befarar att de kan förlora jobbet efter förra veckans varsel av 230 tjänstemän på Sandvik i Sandviken.

Tobbe har varit med om tre varsel, Ericsson 2009, Sandvik (SMT) 2011 och Gävle Hamn 2015 och genom idogt jobbsökande fått flera fantastiska tjänster som varit utvecklande.

Hans roller har varit Produktionsledare på Ericsson, Flödeschef på ett av rörverken på Sandvik samt som Terminalchef i Gävle Hamn.

Torbjörn Johansson tycker inte att åldern har varit till nackdel när han sökt nya jobb.
Det finns en hel del företag som är intresserade av att anställa personer med längre erfarenhet, menar han.

Även om det inte varit frivilligt så har han lärt sig mycket på alla jobbyten. Sista jobbet var på ett bemanningsföretag som hyrde ut hans tjänster till Coor Service Management som behövde en tillförordnad platschef i Hofors. Ett uppdrag på 6 månader men som ledde till en fast anställning hos Enerco som tog över verksamheten. Tobbes roll idag är som chefsstöd. Jag trivs fantastiskt bra. Det är en fördel att man har lärt sig olika branscher, säger han om jobbet som han nu haft sedan förra hösten.

Ett utdrag ur artikeln från Arbetarbladet om Torbjörn Johansson på Enerco. För att läsa artikeln så klicka på nedan länk.

https://www.arbetarbladet.se/logga-in/torbjorn-johansson-varslades-tre-ganger-pa-sju-ar-sa-gjorde-han-for-att-fa-nya-jobb-en-fordel-att-man-har-lart-sig-olika-branscher