Enerco

Att jobba på Enerco

Johanna Lindbäck, nyanställd administratör inom Enerco Norr

Vilket är ditt första intryck på jobbet?
Mitt första intryck är att alla är varma, godhjärtade och öppna kolleger. Dessutom är de jättehjälpsamma vilket känns tryggt när man är ny på jobbet. Det finns väldigt mycket möjligheter att utvecklas om man vill, mycket händer i organisationen och hos kunderna. Det motiverar mig att jag vet att när jag vill så kan jag utvecklas.


Vad lockade dig till Enerco?
Det var rätt plats för mig och en perfekt tjänst där jag kan bidra mycket. Jag är ett bra stöd som kan organisera och administrera och är duktig att planera. Det är viktiga egenskaper för min tjänst så jag kan stötta åt många håll. Sedan lockade det att det är en ny bransch för mig och jag har mycket att lära. Jag gillar också att Enerco är ett växande företag där jag kan vara med och påverka.

Hur var din introduktion?
Det var en lugn start, jag har fått gå igenom allt ordentligt och haft tid att repetera. Men visst är det mycket på ett nytt jobb i alla fall. Jag har tur att få en bra överlämning där jag kan gå vid sidan av. Sedan är det en fördel att jag är ny och har klara ögon, speciellt som tjänsten är ny och jag får forma den utifrån vad jag ser. Jag har mycket eget ansvar och känner fullt förtroende från min chef, bara vi går mot samma mål.
Jag har en del flexibilitet i rollen och det hjälper mig som är småbarnsförälder så jag har tid för familjen också. Bara jag gör mina timmar och mitt uppdrag så kan jag justera tiderna lite själv. Det är frihet under ansvar, men vi jobbar ju såklart tillsammans och litar på varandra.

Hur är dina närmaste jobbarkompisar?
De är ju ute i fält mest hela tiden, de kommer in så fort tillfälle ges och käkar lunch tex. Men de har tagit emot mig med öppna armar och är positiva till förändringen. De tycker det är kul att det kommer in lite nytt blod och en frisk fläkt. Alla känner sig delaktiga och man är ett team. Enerco är ju ett stort företag, då är det viktigt att man har sammanhållning på orterna och god kommunikation där emellan och kan ta hjälp av varandra.

Hur är det att vara del i en större koncern?
Ofta kan ju det kännas negativt, att man blir för stor och kommer långt från varandra. Men Enerco är så mån om att behålla det familjära och enkla och även hjärta och känslan för kunden. Allas röst blir hörd, fast man är ett stort företag och de mindre orterna är viktiga, de blir inte överkörda.

Var är Johanna om 5 år? Jag är en viktig person i norra regionen som alla känner sig trygg med, och jag är ett stöd för många och kan vara behjälplig med diverse uppgifter. Det känns som att det finns möjligheter att ta en betydande roll för företaget, bara jag vill. Man kan tycka att administration inte är lika viktigt som en chef, men jag är en spindel i nätet som når många i företaget. Sådana roller behövs. Någon som tar hand om personalen och allt som sker bakom kulisserna. Jag kan hjälpa oss ta steg framåt och utveckla oss.

Jag har blivit en del av den stora Enerco-familjen!