Enerco

Vår historia

Vår historia

Enerco är ungt. I alla fall som bolag. Vi bildades i januari 2015 och grundades utifrån en ny idé – att bygga ett företag där storbolagens struktur och ordning förenas med entreprenörens snabbfotade kundfokus. Enercos personella historia är längre. Våra ägare, Roger Hydén och Niklas Pettersson, började jobba tillsammans redan i slutet av 90-talet. Då var Niklas ung sommarjobbare på GR Sanering och Roger bolagets VD med lång erfarenhet från industriservicebranschen.

Tidigt såg Roger och Niklas att det fanns något grundläggande som sammanförde dem; kundfokuset – viljan att i alla lägen serva och hjälpa kunden. Många år senare var det just den omsorgen, tillsammans med en vilja att ständigt utveckla, förändra och utmana, som blev grunden till det gemensamma bolaget Enerco.

Sedan dess har det gått snabbt framåt. Enerco har haft en fantastisk tillväxt och är idag en koncern med 850 medarbetare och med kontor och verksamheter på ett tjugotal orter i Sverige. Grundidén, att kombinera storbolagens och entreprenörens fördelar, är densamma. Och kundens utmaningar och behov är fortfarande det som är hjärtat i bolaget och som väcker lusten att ständigt söka nya och bättre lösningar.

I 2021 växte Enerco genom flera bolagsförvärv och Accent Equity blev samtidigt ny majoritetsägare i Enerco-koncernen. I 2022 förvärvade Enerco ett bolag i norra Sverige och expansionen tar därmed fart i en ny och spännande region.

Vill du veta mer om viktiga steg i Enercos historia? 2020 fyllde Enerco fem år och på vår jubileumssida har vi samlat historiska nedslag och berättelser från våra medarbetare.