Enerco

Tjänster verkstäder

Svarvning & fräsning

Enerco Mechpart utför projekt inom svarvning och fräsning, vilket numer är de vanligaste metoderna inom skärande arbetsteknik. Vi är kända för att ställa upp med kort varsel när det behövs, både för CNC-svarvning och CNC-fräsning. Med smidig organisation, kunniga och erfarna medarbetare och CNC-styrda maskiner (svarv, bäddfräs och fleroperationsmaskin) utför vi alla typer av service- och legotjänster.

Att vi arbetar med CNC-styrda maskiner som CNC-svarvar och CNC-fräsar har sina fördelar. Exempelvis vid svarvning av runda detaljer där CNC-styrda maskiner numer är det som gör det möjliggör för en enhetlig produktion av detaljer. Det passar oss perfekt, då vårt mål alltid är att leverera produkter och tjänster som håller hög kvalitet och uppfyller era behov som kund.

Vi har lång erfarenhet inom produktutveckling och skärande arbetsmetoder som fräsning och svarvning. Därav kan vi med vår yrkeserfarenhet se till att våra kunder alltid får högkvalitativt utförda arbeten och produkter.

Maskinkapacitet

 • Bäddfräs (max kap: (x4300) x (y1200) x (z 1000))
 • Precisionssvarv (max kap: diam 700 längd 3000)
 • Supportsvarv (max kap: diam 650 över tvärslid Dubbavstånd 5000)
 • Arborrverk (max kap: (x 3500) x (y 2200) Vridbart bord max belast 12ton)
 • Såg (max kap 400)

Rälsriktaren - Railbender

Vi brinner för produktutveckling och en av våra egenutvecklade produkter är den hydrauliska rälsriktaren railbender. Den hydrauliska rälsriktaren railbender har vi utvecklat från ursprungets stålhäst, till dagens presskropp i aluminium. Rälsbocken startade för cirka 50 år sedan.

Dagens rälsbockare är fräst i ett stycke högkvalitativt verktygsaluminium och är CE märkt. Rälsbocken finns idag i två storlekar den lilla har en 75 tons presskraft och den stora har 120 tons presskraft. Rälsriktaren Railbender är en komplett maskin och med hand- eller eldriven pumputrustning samt ändamålsenliga verktyg, finns det idag ingen maskin som kan konkurrera gällande funktion, kraft och hanterbarhet.Vår hydrauliska rälsriktare railbender är helt enkelt en produkt i en klass för sig. Den hydrauliska rälsriktaren railbender är ett tydligt exempel på vad vi går för när det kommer till just produktutveckling och hydraulik.

Arborrning

Arborrning används vanligtvis då man vill göra ett hål med stor diameter i ett arbetsstycke. Metoden är särskilt användbar då arbetsstycket är för stort eller för otympligt för att bearbetas i vanliga maskiner. Arborrning är vanligast på verkstäder där man hanterar stora komponenter.
Arborrningen utförs i en maskin som bearbetar komponenten horisontellt. Utöver själva arborrningen utförs borrning, fräsning och ibland svarvliknande bearbetning. Det är bredden, höjden och djupet på arbetsstycket som bearbetas som avgör i vilken arborrmaskin arbetet kan utföras.

Svets- & plåtarbeten

Enerco Mechpart har en effektiv välutrustad plåtverkstad med hög kapacitet för att möta våra kunders plåtbehov.

Med våra Europalicensierade svetsare, kan vi garantera en hög svetskompetens på våra utförda arbeten. Vår erfarenhet och kapacitet gör det möjligt för oss att vara mycket flexibla med de uppdrag vi tar oss ann. Med mångårig kunskap och noggrant utförda arbeten, är vår fokus alltid att skapa nöjda kunder och bibehålla vårt goda rykte i branschen.

Kapacitet hos maskinparken i vår plåtverkstad

 • Gradsax (max klipptjocklek 16mm, max klippbredd 3000)
 • Kantpress (presskraft 200ton, mått mellan bommar 2550)
 • Pulversvetsmaskin (EASB)
 • Pullmax
 • BandSåg (max 400mm)
Produktutveckling

Inom Enerco finns gedigen erfarenhet av produktutveckling och bred kompetens inom konstruktion. Vi har djupgående kunskaper inom material – såsom plast, tunnplåt, strängsprutad aluminium och formgods. Vi kombinerar vårt kunnande med personligt engagemang, kreativt nytänkande och ett brett kontaktnät.

Mekanikkonstruktion

Enerco har vanan och resurserna att med vår agila arbetsmetod driva helhetsåtaganden i egen regi och lokaler. Detta kombinerat med flexibiliteten och fingertoppskänslan att snabbt bemanna uppdrag ute i kundens organisation, gör oss till en smidig och pålitlig partner.  Vi levererar allt från CAD-underlag till fysiska prototyper och har erfarenhet av utveckling i en mängd olika material och tillverkningsprocesser. Våra medarbetare brinner för att vara i framkant inom den tekniska utvecklingen och har kompetens inom alla större CAD- och PDM/PLM-system.

 

Roller

 • Mekanikkonstruktör
 • Konceptkonstruktör
 • Komponentansvarig
 • Uppdragsledare
 • Featureledare
 • Verifieringsledare/-ansvarig
 • Projektingenjör
 • Projektledare/koordinator
Slangservice

Enerco bedriver slangservice i Sandviken, Hofors och Hedemora. Våra goda relationer med slangtillverkare, hög kunskap och serviceanda gör trasiga slangar till en enkel fråga. Om så önskas tar vi ansvar för hela processen från demontering av slang till att en ny med rätt kvalitet sitter på plats.

Enerco är certifierad servicepartner för Dunlop Hiflex. Det innebär att vi är en komplett leverantör som i samarbete med Dunlop Hiflex/Alfagomma kan utföra det mesta inom slang- och hydraulikservice. I vår butik i Hofors kan du köpa slangar, ventiler och reservdelar över disk. Här kan du också få hjälp med service såsom reparationer, reservdelar eller underhåll. Med Enercos stora maskinverkstad och samlade kompetens inom mekanisk tillverkning i ryggen ser vi till att lösa det mesta.