Mekanisk tillverkning Mechpart

Tjänster Mekanisk tillverkning

Svarvning & Fräsning

Enerco Mechpart utför projekt inom svarvning och fräsning, vilket numer är de vanligaste metoderna inom skärande arbetsteknik. Vi är kända för att ställa upp med kort varsel när det behövs, både för CNC-svarvning och CNC-fräsning. Med smidig organisation, kunniga och erfarna medarbetare och CNC-styrda maskiner (svarv, bäddfräs och fleroperationsmaskin) utför vi alla typer av service- och legotjänster.

Att vi arbetar med CNC-styrda maskiner som CNC-svarvar och CNC-fräsar har sina fördelar. Exempelvis vid svarvning av runda detaljer där CNC-styrda maskiner numer är det som gör det möjliggör för en enhetlig produktion av detaljer. Det passar oss perfekt, då vårt mål alltid är att leverera produkter och tjänster som håller hög kvalitet och uppfyller era behov som kund.

Vi har lång erfarenhet inom produktutveckling och skärande arbetsmetoder som fräsning och svarvning. Därav kan vi med vår yrkeserfarenhet se till att våra kunder alltid får högkvalitativt utförda arbeten och produkter.

Maskinkapacitet

  • Bäddfräs (max kap: (x4300) x (y1200) x (z 1000))
  • Precisionssvarv (max kap: diam 700 längd 3000)
  • Supportsvarv (max kap: diam 650 över tvärslid Dubbavstånd 5000)
  • Arborrverk (max kap: (x 3500) x (y 2200) Vridbart bord max belast 12ton)
  • Såg (max kap 400)

Rälsriktaren - Railbender

Vi brinner för produktutveckling och en av våra egenutvecklade produkter är den hydrauliska rälsriktaren railbender. Den hydrauliska rälsriktaren railbender har vi utvecklat från ursprungets stålhäst, till dagens presskropp i aluminium. Rälsbocken startade för cirka 50 år sedan.

Dagens rälsbockare är fräst i ett stycke högkvalitativt verktygsaluminium och är CE märkt. Rälsbocken finns idag i två storlekar den lilla har en 75 tons presskraft och den stora har 120 tons presskraft. Rälsriktaren Railbender är en komplett maskin och med hand- eller eldriven pumputrustning samt ändamålsenliga verktyg, finns det idag ingen maskin som kan konkurrera gällande funktion, kraft och hanterbarhet.Vår hydrauliska rälsriktare railbender är helt enkelt en produkt i en klass för sig. Den hydrauliska rälsriktaren railbender är ett tydligt exempel på vad vi går för när det kommer till just produktutveckling och hydraulik.

Produktutveckling

Vad är produktutveckling?
Produktutveckling är en sammansättning av metoder och tekniker som behövs för skapa en produkt på ett funktionellt sätt. Produktutvecklingen innefattar ett antal steg, från den första idén till konceptualisering.

På Enerco Mechpart arbetar vi aktivt med produktutveckling som skall underlätta för oss och våra kunder. Vår fokus är att vi i vår produktutveckling ska uppnå en balans där både kraven för funktion och design tillgodoses på bästa möjliga sätt.

En av våra egenutvecklade produkter är den hydrauliska rälsriktaren railbender.
Läs mer under Tjänster: Rälsriktaren – railbender

Arborrning

Arborrning används vanligtvis då man vill göra ett hål med stor diameter i ett arbetsstycke.
Metoden är särskilt vanlig då arbetsstycket är för stort eller för otympligt för att bearbetas i vanliga maskiner.
Arborrningen utförs i en så kallad (arborrningsmaskin) som bearbetar komponenten horisontellt.
Utöver själva arborrningen utförs borrning, fräsning och ibland svarvliknande bearbetning.
Det är oftast bredden, höjden och djupet på arbetsstycket som bearbetas som avgör i vilken arborrmaskin arbetet kan utföras i.
Arborrning är vanligast på verkstäder där man hanterar stora komponenter.

Mekanisk konstruktion

Vi utför projektering, förstudier, beräkningar och mekaniska konstruktioner på anläggningar inom den tunga stålindustrin.

Vi genomför våra konstruktionsuppdrag i 2D/3D-Cad med Solid Edge och AutoCad Mechanical. De tekniska beräkningar genomför vi med hjälp av FEMi Femap/Nastran.

Vi arbetar alltid aktivt för att hålla en hög kvalitet på våra arbeten. Kundnöjdhet är vår fokus för att bli ert förstahandsval.

Genom att hitta funktionella lösningar ser vi till att kraven för funktion och design uppfylls för alla våra projekt vi tar oss an inom den tunga stålindustrin. Med en erfaren och skicklig arbetsgrupp sitter vi på den kompetens som krävs för att utveckla innovativa lösningar som passar just er.

Svets- och Plåtarbeten

Enerco Mechpart har en effektiv välutrustad plåtverkstad med hög kapacitet för att möta våra kunders plåtbehov.

Med våra Europalicensierade svetsare, kan vi garantera en hög svetskompetens på våra utförda arbeten. Vår erfarenhet och kapacitet gör det möjligt för oss att vara mycket flexibla med de uppdrag vi tar oss ann. Med mångårig kunskap och noggrant utförda arbeten, är vår fokus alltid att skapa nöjda kunder och bibehålla vårt goda rykte i branschen.

Kapacitet hos maskinparken i vår plåtverkstad

  • Gradsax (max klipptjocklek 16mm, max klippbredd 3000)
  • Kantpress (presskraft 200ton, mått mellan bommar 2550)
  • Pulversvetsmaskin (EASB)
  • Pullmax
  • BandSåg (max 400mm)
Copyright 2016 © Enerco Group AB