Enerco
24
Sep

Enerco Engineering & Automation växer och etablerar sig i Borlänge

Enerco Engineering & Automation (EA) är Enercos verksamhetsdel som samlar ingenjörer, tekniska konsulter, konstruktörer och projektledare. Nu öppnar man kontor i Borlänge och anställer tre nya medarbetare.

Enerco EA är ett industriservicebolag som jobbar hela vägen från idé och konstruktion till färdiga helhetslösningar med egen tillverkning och montering. Verksamheten, som är en del av koncernen Enerco Group AB, är relativt ung men har sedan starten 2016 vuxit stadigt. Idag arbetar cirka 40 ingenjörer på Enerco EA fördelade på orterna Södertälje, Sandviken och Hofors. Sedan den 1 september finns bolaget även i Borlänge.

Kompletterar övriga bolag
Ola Lindgren, VD för Enerco Engineering & Automation, menar att Borlänge är en viktig ort för Enerco EA.
– Vi har valt att etablera oss även i Borlänge för att finnas nära våra kunder. Våra ingenjörstjänster kompletterar övriga bolag inom Enerco Group AB och precis som de övriga bolagen växer vi tillsammans med våra kunder. Idag har vi cirka 40 Ingenjörer i Mälardalen, Gästrikland och nu även i Dalarna. Vi ser verkligen fram emot att se detta ta form och kommer fortsätta att hålla ögonen öppna för fler rekryteringar inom projektledning, automation och mekanik, säger Ola Lindgren.

”One stop shop” för kunderna
Anders Eriksson är platschef för Enerco i Borlänge. Han menar att nyetableringen kommer att betyda mycket för Enercos kunder i området.
– Genom etableringen av Enerco EA i Borlänge breddar vi vårt tjänsteutbud i närområdet och kan nu erbjuda en ”one stop shop”. Vi kan stötta med allt från enskilda resurser till helhetslösningar och funktionsleveranser där vi driver projekt från ax till limpa, säger Anders Eriksson.

Borlängekontoret finns på Godsvägen 8.

Här kan du läsa mer om Enerco Engineering & Automation

På bilden syns medarbetare på Enerco EA i Borlänge. Från vänster: Dan Mattsson, Anders Eriksson, Kalle Takeuchi och Marcus Torsgården