Enerco
17
Mar

Enerco Mechpart är certifierad Hardox Wearparts-partner till SSAB

Enerco Mechpart är nu certifierad Hardox Wearparts-partner till SSAB. I och med detta ingår bolaget i SSABs världsomfattande nätverk för användande av deras slipplåtskvaliteter. Verkstäderna i Hofors och Horndal blir därmed det första och enda Hardox Wearparts-centret i Gävle-Dala-området.

Att Enerco Mechpart nu är certifierad användare av Hardox Wearparts innebär att bolaget har uppfyllt SSABs höga tekniska krav och kvalitetsstandarder och därmed förtjänat rätten att använda det särskilda slitplåtsmaterialet Hardox på sina produkter och tjänster. För Enercos kunder innebär det att man nu kan vända sig till Enercos verkstäder för renovering av Hardox-slitplåtar på exempelvis skopor, lastbilar, grävmaskiner och att materialet även kommer att användas i Enercos egna produkter.

Att bli certifierad användare innebär också att Enerco Mechpart har tillgång till vad som förmodligen är världens största kunskapsbas om slitage. Erfarenheter från andra center och SSABs slitagespecialister kan därmed omsättas praktiskt i Enercos kunders utrustning och installationer.
– Certifieringen är en kvalitetsstämpel och ett tydligt kvitto på att vi levererar bra produkter och tjänster. Vi är glada och stolta över att vi tillsammans med SSAB och deras högkvalitativa material nu kan erbjuda våra kunder ännu bättre lösningar för slitdelar, säger Tom Teneberg, försäljningschef på Enerco.   

De första Hardox Wearparts-centren öppnades år 2000 i Europa. Idag finns över 500 center runt om i världen. Enerco Mechpart är ett av 18 centers i Sverige. 

Vill du veta mer om Hardox Wearparts, besök www.hardoxwearparts.se

Vill du veta mer om Enercos erbjudanden inom Hardox? Kontakta Tom Teneberg.