Enerco
20
Nov

Jan Forsberg är utsedd till Årets Säkerhetsambassadör 2022

Sedan 2017 utser Enerco varje år “Årets säkerhetsambassadör” – en utmärkelse för att lyfta fram och hylla den eller de personer som under det gångna året gjort en särskild insats för säkerheten på Enercos arbetsplatser. Årets pristagare heter Jan Forsberg och jobbar bland annat som kvalitets- och miljöansvarig på Enercos verkstäder i Hofors och Horndal.

I år var det Jan Forsberg på Enercos verkstäderna i såväl Hofors som i Horndal som hyllades för sitt arbete. Han uppvaktades av såväl sin närmaste chef Jonas Wahlert som verkstädernas chef Marcus Olofsson. Med på hyllningarna var även Enercos grundare, Niklas Pettersson och Roger Hydén. Priset bestod förutom äran av ett diplom, blommor och en prissumma.

Motiveringen till årets pris lyder som följer

”Janne har under många år strävsamt och metodiskt arbetat med att lyfta säkerhetsnivån på våra verkstäder i Hofors och Horndal på ett strukturerat och hållbar sätt. Det är en insats vi verkligen vill belöna.”

Fakta ”Årets säkerhetsambassadör”

Utmärkelsen har delats ut inom Enerco sedan 2017 med syfte är att sätta fokus på säkerhet. Chefer och arbetsledare inom Enerco nominerar kandidater, Enercos ledningsgrupp utser pristagare. Tidigare års pristagare är Ludvig Ågren-Hertz – Södertälje, Eva Wikström – Borlänge, Simon Lamminheimo – Sandviken, Andreas Eriksson – Hofors samt Jörgen Nyström, Sandviken.