Enerco
01
Feb

Jubileum 2020: På Faluvägen i Hofors finns Enercos grund

Den 1 februari 2015 slog vi upp dörrarna till det som då var Enercos hela verksamhet. Lokalerna på Faluvägen 71 i Hofors, där våra verksamhetsdelar Processvatten och Värmeväxlarservice finns idag, var Enercos första och då enda kontor. Torbjörn Eriksson, som arbetar med processvatten, Mirsad Dizdarevic, Lars Nornholm och Fredrik Holmer som arbetar med värmeväxlarservice, fanns alla med från start. De minns att det kändes utmanande att ta anställning i ett helt nytt bolag, men kan konstatera att allt har blivit väldigt bra.
– Enerco har alltid varit en bra arbetsgivare och vi har bra arbetskamrater. Vi är nästan som en liten familj här. Dessutom är vårt jobb väldigt självständigt och vi kan utveckla verksamheten utifrån våra tankar. Det har aldrig känts tungt att gå till jobbet, säger Mirsad Dizdarevic.

Enercos först anställda

Torbjörn Eriksson är på papperet Enercos först anställda. Han ångrar inte att han för fem år sedan valde att kliva in i det då nystartade bolaget.
– Jag hade jobbat åt Roger Hydén (Enercos huvudägare och styrelseordförande, reds. anm) i många år i olika företagskonstellationer och trivts med det. I Enerco fick jag möjlighet att fortsätta jobba med det arbetssättet och samtidigt ha möjlighet att vara med om fortsatt utveckling. Det känns som att vi har kommit långt och det är kul. Jag trivs när det händer mycket och här är ingen dag den andra lik, säger Torbjörn Eriksson.

På bilden, från vänster: Mirsad Dizdarevic, Lars Nornholm, Torbjörn Eriksson och Fredrik Holmer.

Vill du ta del av fler nedslag i Enercos historia? Besök vår jubileumssida

Här kan du läsa mer om våra verksamheter Processvatten och Värmeväxlarservice